Επαγγελματικές Λύσεις

Θέρμανση

Συστήματα θέρμανσης επαγγελματικών χώρων

Οι ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις που προσφέρει η εταιρία μας με τη χρήση των αντλιών θερμότητας απευθύνονται σε επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν την πιο προηγμένη τεχνολογία για την αναβάθμιση του επαγγελματικού τους χώρου και του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών τους. Επιπλέον είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, στοχεύοντας σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι την απόσβεση της επένδυσής τους. Τέλος, βοηθούν τους επαγγελματίες να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος των συστημάτων  ψύξης/θέρμανσης και κλιματισμού της επιχείρησης τους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης εκπομπών CO2.

Κλιματισμός

Χρήση Συστημάτων VRF για Κλιματισμό.

Τα συστήματα VRF έχουν εισβάλει στην Ευρωπαϊκή αγορά την τελευταία δεκαετία, κερδίζοντας ένα μεγάλο μερίδιο από την συνολική αγορά του κλιματισμού. Ο όρος VRF είναι το ακρωνύμιο του «variable refrigerant flow» δηλαδή «μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου». Η ευκολία της εγκατάστασής τους, ο μικρός χώρος που καταλαμβάνουν οι εξωτερικές μονάδες, καθώς και οι εξαιρετικά υψηλοί συντελεστές απόδοσης που διαθέτουν (EER-COP), καθιστούν τα συστήματα αυτά την πιο ασφαλή & αξιόπιστη λύση για τον κλιματισμό μικρών και μεγάλων κτιρίων. Η διαθέσιμη γκάμα εσωτερικών μονάδων μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε δυσκολία που μπορεί να σχετίζεται με περιορισμένο χώρο τοποθέτησης, αισθητική του χώρου, καθώς και ψυκτική/θερμαντική απόδοση. Η κάθε εσωτερική μονάδα που συνδέεται στο ενιαίο ψυκτικό κύκλωμα λειτουργεί με απόλυτη αυτονομία εξασφαλίζοντας τον ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας του χώρου στον οποίο απευθύνεται επιτυγχάνοντας δε, σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Δείτε σχετικά προϊόντα κλιματισμός για επιχειρήσεις

Χρήση Συστημάτων VRV για Κλιματισμό.

Στην περίπτωση των συστημάτων VRV το ψυκτικό μέσον είναι FREON R407 ή FREON R410 (οικολογικό) και το διοχετεύουμε με σωληνώσεις και ειδικούς διανεμητές στους εσωτερικούς χώρους που εμείς θέλουμε, χρησιμοποιώντας όσες (ανάλογα την ισχύ) και οποιαδήποτε τύπου τερματικές μονάδες επιθυμούμε (καναλάτα αεραγωγών, δαπέδου/οροφής, τοίχου, κασέτες ψευδοροφής, fan coils κρυφού ή εμφανούς τύπου κ.τ.λ.).

Σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου κλιματισμού και ίσως ο λόγος που έχουν επικρατήσει στην αγορά κλιματισμού, είναι η αυτονομία των εσωτερικών μονάδων που προσφέρουν.Έτσι χρησιμοποιώντας μία εξωτερική μονάδα που ρυθμίζει την ισχύ που παρέχει προς τις εσωτερικές μονάδες , μπορούμε να έχουμε διαφορετικό επίπεδοθερμοκρασίας σε κάθε χώρο ή και διατηρούμε κάποιες εσωτερικές μονάδες κλειστές, εξοικονομώντας ενέργεια. Τα πολυζωνικά συστήματα κλιματισμού χρησιμοποιούν την τεχνολογία INVERTER ή την τεχνολογία DIGITAL SCROLL.

Η μέθοδος έχει επικρατήσει να εφαρμόζεται ακόμη και σε πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις (π.χ Νοσοκομεία, Ξενοδοχεία κτλ), όπου η απαιτούμενη ψυκτική ή θερμική ισχύ παρέχεται από συστοιχίες πολλών πολυζωνικών συτημάτων.

Αυτονόητο είναι ότι η ύπαρξη λιγότερων εξωτερικών μονάδων μας εξασφαλίζει επίσης ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στην εγκατάσταση χωρίς να περιορίζει αρχιτεκτονικά.

Εκτός όλων των άλλων η εταιρία μας με σκοπό την κάλυψη των δικών σας αναγκών τοποθετεί αυτόματα συστηματα κλιματισμου όπως :

  1. Συστήματα μονάδων ψευδοροφής τύπου κασέτας 4 εξόδων αέρα.
  2. Συστήματα κρυφού τύπου Αεραγωγού
  3. Κλιματιστικά  δαπέδου-οροφής

Οι συμπαγείς, ελαφρές μονάδες ψευδοροφής τύπου κασέτας 4 εξόδων αέρα προσφέρουν μέγιστη άνεση διανέμοντας ομοιόμορφα τη ροή του αέρα σε ολόκληρο το χώρο.

Το Κλιματιστικό  δαπέδου-οροφής μπορεί να εγκατασταθεί είτε στην οροφή είτε χαμηλά σε τοίχο. Κατάλληλο για εγκατάσταση κάτω από παράθυρο λόγω του μικρού ύψους του.Με τη δυνατότητα κατακόρυφης κίνησης, τα πτερύγια κινούνται αυτόματα πάνω-κάτω για αποτελεσματική διανομή του αέρα σε όλο το χώρο και τελος η νυχτερινή λειτουργία εξοικονομεί ενέργεια, αποτρέποντας την υπερβολική ψύξη ή θέρμανση κατά τη διάρκεια της νύχτας

Εξαερισμός

Εξαερισμός VAM

Τα συστήματα εξαερισμού με την τεχνολογία HRV μπορούν είτε να συμπληρώνουν το σύστημα κλιματισμού είτε να λειτουργούν ανεξάρτητα. Αφ’ ενός απομακρύνουν τον ακάθαρτο αέρα του εσωτερικού χώρου και διοχετεύουν στο φρέσκο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον, αφ’ ετέρου προσαρμόζουν τον εξωτερικό αέρα στις εσωτερικές συνθήκες εναλλάσσοντας υγρασία και θερμότητα και αντισταθμίζοντας τις απώλειες ενέργειας.

Eναλλάσσει θερμότητα και υγρασία κατά τη διάρκεια της εισαγωγής και εξαγωγής του αέρα, γεγονός το οποίο προσαρμόζει τον εξωτερικό αέρα στις εσωτερικές συνθήκες και με τον τρόπο αυτό αντισταθμίζει την απώλεια ενέργειας.

Πλεονεκτήματα

– Λόγω της αυτόματης εναλλαγής θερμότητας υπάρχει μείωση στο φορτίο του συστήματος κλιματισμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα o σχεδιασμός των κλιματιστικών μονάδων να οδηγεί σε οικονομικότερη εγκατάσταση.

– Η εναλλαγή της θερμότητας μειώνει την κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού. Στις ενδιάμεσες εποχές το σύστημα εξαερισμού μπορεί να δουλεύει ανεξάρτητα και άρα να αντικαθιστά το κλιματιστικό.

– Το κεντρικό τηλεχειριστήριο ελέγχου επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ελέγχου, τα οποία συμπεριλαμβάνουν κλιματισμό και εξαερισμό.

Καθαρός αέρας—Φροντίστε την υγιεινή του χώρου σας

Για να εξασφαλίσετε πιο καθαρό αέρα, δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε έναν ξεχωριστό ιονιστή. Ορισμένες μονάδες κλιματισμού/θέρμανσης είναι εξοπλισμένες με πανίσχυρα συστήματα καθαρισμού του αέρα. Οι ίδιες συσκευές που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία μπορούν ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν ένα απόλυτα καθαρό περιβάλλον.

Τα κλιματιστικά συμβάλλουν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης μούχλας, μειώνοντας τα υπερβολικά επίπεδα υγρασίας του αέρα. Η λειτουργία αυτόματου καθαρισμού (Auto Clean)  εμποδίζει τη συσσώρευση υγρασίας, περιστρέφοντας τον ανεμιστήρα ακόμη και όταν η μονάδα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Κατά συνέπεια, το κλιματιστικό και ο χώρος παραμένουν στεγνοί και καθαροί.

ΜΕΓΕΘΟΣ Α- Α+
|